Vijf manieren om een draadloze beveiligingscamera te gebruiken

Overweeg je om te investeren in een slimme beveiligingscamera? Lees verder om erachter te komen hoe het u kan helpen bij meer dan alleen het opsporen van inbrekers.

Slimme beveiligingscamera’s bestaan al decennia. Maar met recente ontwikkelingen in technologie en bruikbaarheid zijn ze betaalbaarder geworden en zijn ze nu op meer dan één manier bruikbaar. Een slimme beveiligingscamera maakt verbinding met je thuisnetwerk via een bekabelde of draadloze verbinding. U kunt het overal ter wereld openen via een app op een smartphone of tablet, of een webbrowser op een computer. De meeste camera’s hebben bewegingsdetectievermogen die de opname activeren zodra ze beweging detecteren. Sommige hebben gezichtsherkenning, zodat u ‘veilige’ gezichten kunt instellen waarvoor geen waarschuwingen worden verzonden. Hieronder beschrijven we vijf verschillende manieren waarop u een draadloze beveiligingscamera kunt gebruiken en hoe deze in het dagelijks leven van pas kan komen.

1. Huisdieren controleren

U doet er alles aan om uw huis en dierbaren te beveiligen, maar hoe zit het met uw huisdieren? Als u niet op zoek bent naar een speciale camera voor uw huisdier, kan een draadloze beveiligingscamera ook dienst doen als camera voor huisdieren. Ze hebben misschien niet dezelfde reeks functies, zoals een ingebouwde snoep dispenser, laser-dot-chase-game of kalmerende geuren, maar ze kunnen nog steeds handig zijn om je huisdier in de gaten te houden wanneer je weg bent. Zoek een camera die draagbaar is en gemakkelijk van kamer naar kamer kan worden verplaatst, zodat u hem op de gewenste hoogte en hoek kunt instellen om alles wat uw huisdier doet te zien. De meeste beveiligingscamera’s hebben ook bewegingsgevoeligheidsinstellingen, dus u kunt de camera op een hoge of lage stand zetten, afhankelijk van de frequentie van de waarschuwingen die u wilt ontvangen.

2. Toezicht houden op uw baby

Een babyfoon is een handig stuk gereedschap om te hebben als u een kleintje heeft, zodat u uw kind extra in de gaten kunt houden als hij of zij slaapt. Een draadloze beveiligingscamera kan hetzelfde werk doen. Het kan ook handig zijn voor oudere baby’s die beginnen te bewegen, of voor peuters om te controleren of ze niet te vroeg uit hun bed proberen te ontsnappen. Pas alleen op met kabels en snoeren wanneer u camera’s in de buurt van kinderen gebruikt – houd ze buiten het bereik van nieuwsgierige vingers. Slimme beveiligingscamera’s missen misschien de functies die specifiek zijn voor babyfoons, zoals slaapliedjes, witte ruis, lichtshows en kamertemperatuursensoren, maar ze kunnen nog steeds nuttig zijn voor de basisprincipes. Sommige modellen bieden de beste videokwaliteit, dag en nacht, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niets mist.

3. In de gaten houden van pakketbezorging

Online winkelen is een van de geneugten van het moderne leven: klik op een item en het wordt zonder gedoe bij u thuis bezorgd. Maar hoe gaat u om met de zorg dat uw bezorgde pakketten kwetsbaar achterblijven op uw stoep? Gelukkig kun je een slimme beveiligingscamera instellen om op te nemen wanneer pakketten worden afgeleverd, en zelfs via een tweeweg luidspreker praten met de persoon die het pakket bezorgt. Zo kun je de bezorger horen, zien en zelfs reageren. Camera’s die activiteit opnemen en afspelen via de cloud, zijn hier de beste optie. Met cloudopslag (afhankelijk van uw abonnement) kunt u de beelden overal ter wereld openen en bekijken vanaf een telefoon, tablet, laptop of desktopcomputer.

4. In de gaten houden var oudere familieleden

Naarmate ouders en familieleden ouder worden, wordt de zorg voor en het zorgen voor hen een grotere prioriteit. Zolang u hun toestemming hebt, kan het installeren van een beveiligingscamera helpen om uw bezorgdheid over de veiligheid van oudere gezinsleden te verlichten. Er is echter niet veel verschil tussen een speciale camera voor ouderenzorg en een standaard draadloze beveiligingscamera. Sommige camera’s die zijn ontworpen om voor oudere mensen te zorgen, hebben bijvoorbeeld een ingebouwde microfoon en luidspreker zodat u gemakkelijk kunt praten en luisteren naar uw geliefde, of bewegingsdetectie zodat u kunt worden gewaarschuwd als ze vallen. Idealiter heeft uw beveiligingscamera een zoomlens en een pan-en-tilt-functie, zodat u uw familielid kunt vinden wanneer deze niet in zicht is. Als ze bijvoorbeeld thuis vallen, wilt u de camera kunnen verplaatsen om ze gemakkelijk te lokaliseren.

5. Indringers detecteren

Last but not least, de meest voor de hand liggende manier waarop u een draadloze beveiligingscamera kunt gebruiken, is om indringers te detecteren wanneer u niet thuis bent. Zelfs ’s nachts schakelen de meeste slimme beveiligingscamera’s automatisch een ‘nachtzicht’ -modus in, zodat je alles duidelijk kunt zien. Als uw camera beweging of geluid detecteert, kunt u waarschuwingen met details over de gebeurtenis ontvangen via meldingen, sms’jes of e-mails op uw telefoon. Sommige bieden zelfs toegang tot een live weergave van wat de camera ziet. De beste modellen kunnen drie seconden voor een geactiveerde gebeurtenis activiteit vastleggen, zodat u altijd het volledige beeld weet. Bij sommige slimme beveiligingssystemen kun je meerdere camera’s koppelen, wat handig kan zijn als je meerdere gebieden tegelijk in de gaten moet houden. Het is ook de moeite waard om een camera te overwegen die rechtstreeks opneemt in de cloudopslag, voor het geval een indringer besluit de camera te beschadigen of te stelen.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Smart Home & Domotica
Logo
Shopping cart