Samsung SmartThings: compatibele apparaten en systemen

Samsung SmartThings is ongeslagen, vooral als het gaat om het netwerken van huishoudelijke apparaten en tv’s. In andere smart home-gebieden is de lijst met compatibele apparaten en systemen iets korter, maar er is genoeg speelgoed voor domotica.

Compatibele apparaten voor Samsung SmartThings: de belangrijkste dingen in één oogopslag

Met de SmartThings-app kunt u smarthome-apparaten van verschillende fabrikanten in een netwerk opnemen. In tegenstelling tot open platforms als Homee of Magenta Smart Home is de compatibiliteitslijst van het Samsung-systeem nog relatief beheersbaar.
Samsung SmartThings toont zijn sterke punten op het gebied van huishoudelijke apparaten en smart tv’s.
Spraakbesturing is mogelijk via Google Assistant, Amazon Alexa en Bixby.
Het centrale element van het systeem is de SmartThings-hub, die is verbonden met de router.
Met de SmartThings-app definieer je routines die het systeem uitvoert op een bepaald tijdstip van de dag of wanneer een specifieke gebeurtenis plaatsvindt.
U kunt entertainment, airconditioning, beveiliging en verlichting toevoegen aan domotica.
Tot de compatibele apparaten behoren populaire smarthome-producten van Philips Hue, Bose, Aeotec en Fibaro.

Wat is Samsung SmartThings?

SmartThings is een open smart home-systeem van Samsung voor het aansturen van smarthome-apparaten van verschillende fabrikanten. Het project is in 2012 gestart onder de naam “SmartThings”. In 2014 stapte Samsung aan boord en kocht de veelbelovende start-up.
Het idee achter SmartThings is om verschillende apparaten van bekende fabrikanten te netwerken. Denk hierbij aan lampen van Philips Hue, speakers van Bose en beveiligingssensoren van Fibaro. Ze kunnen worden gecombineerd tot groepen en worden geautomatiseerd in als-dan-routines die zijn gekoppeld aan een specifieke actie of tijd.

Ga je bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg de deur uit, dan registreert de Samsung Smart Sensor dat er niemand meer in huis is. Een passende routine sluit vervolgens alle deuren, schakelt de lichten uit en schakelt de beveiligingscamera in. Als je het bedlampje aan hebt laten staan, is dat geen probleem. SmartThings vertelt het slimme stopcontact om de stroom uit te schakelen. Ga je om 23.00 uur slapen, dan meldt de app deuren of ramen die openstaan ​​voordat je de thermostaat lager zet en het licht uitdoet.
Log in op het SmartThings platform met een Samsung-account. Als u een SmartThings profiel heeft aangemaakt, zoekt de app automatisch naar compatibele apparaten. Scan de QR-code om handmatig een apparaat aan de lijst toe te voegen.

Het hart van het systeem: de Samsung SmartThings Hub

De SmartThings-app communiceert met de Samsung SmartThings Hub. De hub is een soort controlecentrum dat alle smart home-apparaten draadloos aanstuurt en het centrale knooppunt vormt tussen apparaten en smartphones of tablets. De hub ondersteunt WLAN, ZigBee 3.0, Z-Wave en Bluetooth Low Energy. Dankzij het minimalistische, ronde ontwerp gaat de hub onopvallend op in zijn omgeving. Wil je zelf de LAN-verbinding met de router besparen, dan kun je kiezen voor de SmartThings Wi-Fi, dit is zowel router als hub.

Het brein van het systeem: de SmartThings-app

Met de SmartThings-app kan dat

Bedien de geregistreerde apparaten en definieer hun instellingen (tijd, helderheid, enz.).
Maak routines om in bepaalde scenario’s meerdere acties tegelijk uit te voeren.
Stel maximaal 20 gebruikers in die ook de Smart Home-apparaten mogen bedienen.
Zie statuswijzigingen onmiddellijk (bijvoorbeeld wanneer SmartThings de lichten uitdoet of de thermostaat lager zet).

SmartThings Smart Home-sensoren van Samsung

Samsung produceert zijn eigen smart home-producten voor SmartThings. Bovenal spelen eenvoudige sensoren hier een belangrijke rol, omdat ze statuswijzigingen kunnen doorgeven aan compatibele huishoudelijke apparaten, verlichtingssystemen of bewakingscamera’s.

Multifunctionele sensor om deuren, ramen of lades te controleren om te zien of ze open of gesloten zijn
Stekkerdoos om niet-slimme apparaten via de app aan en uit te zetten.
SmartThings-knop om SmartThings-apparaten te bedienen.
Bewegingssensor
Aanwezigheidssensor
Waterafvoersensor
Luchtkwaliteitssensor
Rookdetector
Schakelaar / dimmer

Samsung-huishoudelijke apparaten die compatibel zijn met SmartThings

Vooral bij huishoudelijke apparaten is het duidelijk dat SmartThings niet zo’n open systeem is als het zou willen zijn. De compatibiliteitslijst voor huishoudelijke apparaten bevat in wezen alleen Samsung apparaten. Aan de andere kant is Samsung SmartThings nog steeds het slimme huissysteem dat het meest grondig bestrijkt op het gebied van huishoudelijke apparaten. Je kunt deze huishoudelijke apparaten van Samsung via de app netwerken en bedienen:

Smart TV
Airconditioning
Luchtreiniger
Wasmachine
Droger
Vacuümrobot
Koelkast
Fornuis
Kookoppervlak
Vaatwasmachine
Venster blind

Een productlijst is beschikbaar op de SmartThings-website.

Verlichtingssystemen die compatibel zijn met SmartThings

Er is een grote keuze aan compatibele apparaten op het gebied van verlichting. Dit zijn onder meer lampen van Philips Hue en Osram. Hier heb je veel opties om routines te definiëren.

Verbind de lampen met je smart lock, het licht gaat bijvoorbeeld aan als je de deur opent. Wil je een andere sfeer, verander dan de lichtkleur via de app. Voeg een compatibele slimme dimmer toe en gebruik je smartphone om de intensiteit van het licht te regelen.
Overzicht

Philips Hue
Osram / Lightify Yeelight
Tint
Sengled
LiFX
Innr
IKEA
Aurora
Aeotec

Beveiligingssystemen die compatibel zijn met SmartThings

Het verbeteren van de beveiliging in uw eigen vier muren is een van de belangrijkste doelen van Samsung SmartThings. Met het slimme systeem netwerk je videodeurbellen, wifi-deursloten, rookmelders, beveiligingscamera’s en bewegingsmelders van tal van fabrikanten via de app. Routines kunnen hier ook worden gedefinieerd. Als iemand het raam probeert te forceren terwijl u weg bent, stuurt SmartThings u een pushmelding. De app zet ook de lichten en de televisie aan om mogelijke indringers af te schrikken.

SmartThings Hub Disassembly and Hardware Breakdown!

JWilly and Mike take apart a Samsung SmartThings Hub (v1) and talk about the main board ICs and components. A very nice embedded system with lots of ...

Samsung SmartThings Motion Sensor [GP-U999SJVLBAA] with Slim Design and Optional Automated Alerts

Samsung SmartThings Motion Sensor [GP-U999SJVLBAA] with Slim Design and Optional Automated Alerts - Zigbee – White ▷Check This on ...

Videocamera’s die compatibel zijn met SmartThings

Netgear Arlo
Netgear Spotlight
Netgear Floodlight

Sensoren die compatibel zijn met SmartThings

Fibaro – rookmelder, waterlekkagesensor, deur- / raamsensor, bewegingssensor (Z-Wave)
Ecolink – Zigbee deur / raam sensor, Z-Wave Plus deur / raam sensor
Eria – AduroSmart deur- / raamsensor
Sengled – deur- / raamsensor
eWeLink – deursensor
Nyce – deur / raam sensor (Zigbee)
Neo Coolcam – deur / raam sensor

Elektrische deursloten compatibel met SmartThings

KeyWe – KeyWe Smart Lock
Danalock – V3 Smart Lock (Z-Wave) en V3 Smart Lock (ZigBee)
Yale – Conexis L1

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Smart Home & Domotica
Logo
Shopping cart