Nuki Combo 2.0

De Nuki Smart Lock 2.0 is een van de meest populaire elektrische deursloten. Een groot voordeel is de eenvoudige installatie, aangezien er geen verandering van de slotcilinder nodig is. Nuki Smart Lock wordt eenvoudig op de ingestoken sleutel geplaatst en de deur kan vervolgens met een smartphone worden ontgrendeld en vergrendeld. In onze Nuki Smart Lock 2.0-test onthullen we of het elektrische deurslot ons heeft overtuigd en welke voordelen de combinatie met de Nuki Bridge heeft.

Conclusie over het Nuki Smart Lock 2.0 elektrisch deurslot

In onze test maakte Nuki Smart Lock 2.0 indruk op ons met zijn eenvoudige installatie en bediening. We hadden de gelegenheid om de Nuki Combo 2.0-set te testen. Naast het Nuki Smart Lock is ook de Nuki Bridge bij de levering inbegrepen. Hiermee reageert het Nuki elektronische deurslot niet alleen op Bluetooth-signalen als je in de buurt bent, maar kan het ook via wifi worden bediend. Dit betekent dat u de voordeur kunt vergrendelen en ontgrendelen terwijl u onderweg bent. We beoordelen de Nuki Bridge dan ook als een voordeel omdat gebruikers op afstand kunnen controleren of de voordeur echt op slot is, bijvoorbeeld als ze op vakantie gaan.

We raden daarom aan om de set te gebruiken: Het Nuki deurslot en de Nuki Bridge zijn bij de fabrikant verkrijgbaar voor 249 euro. In termen van veiligheid zou het de prijs voor gebruikers echter de moeite waard moeten zijn. Naar onze mening worden de kosten gerechtvaardigd door het brede scala aan functies. Dit bevat de auto-unlock-functie of de opslag van maximaal 200 autorisaties. Omdat Nuki 2.0 de sleutel vervangt, worden op de lange termijn kosten bespaard die de slotenmaker anders zou moeten maken, bijvoorbeeld als de deur sluit of de sleutel verloren gaat en de cilinder moet worden vervangen.

Nuki Smart Lock 2.0 in de test – ontwerp en functies

Het Nuki Smart Lock 2.0 elektrisch deurslot heeft een elegant design. De module voor het plaatsen van de batterij is vierkant en zwart. Het ronde onderdeel dat op de ingestoken sleutel wordt geplaatst is zilverkleurig. Daar is een rond LED-lampje geïntegreerd om de status weer te geven.

Een witte versie werd pas in het najaar van 2020 in beperkte oplage gepresenteerd als de Nuki White Edition en is nu al uitverkocht. Nuki heeft nog niet aangekondigd of de versie in de toekomst regelmatig beschikbaar zal zijn.

Het Nuki elektrisch deurslot werkt op 4 AA-batterijen, die ongeveer om de zes maanden moeten worden vervangen. Deze zijn bij levering al in de Nuki geplaatst. Een voordeel, want Nuki was meteen klaar voor gebruik in de test. Als alternatief raden we echter aan om oplaadbare batterijen te kiezen om slijtage van de batterijen te verminderen. Daarnaast heeft Nuki een fabrikant eigen batterij aangekondigd die apart verkrijgbaar is. Door de corona waren er echter leveringsproblemen en is het Nuki Power Pack momenteel niet leverbaar.

We waren blij met de leveringsomvang in onze Nuki 2.0-test. Afhankelijk van het type deur worden twee montageplaten meegeleverd die gebruikers kunnen lijmen of wiggen. Een kleine inbussleutel maakt ook deel uit van de accessoires. Sinds we Nuki Combo 2.0 hebben getest, was de Nuki Bridge al inbegrepen. Hij is gewoon zwart, vierkant en wordt gewoon in een stopcontact gestoken.

Een deursensor maakt de leveringsomvang compleet. Hierdoor kunnen gebruikers via de app zien of bijvoorbeeld de deur open staat. Dan moeten ze handelen, omdat het in dit scenario weinig helpt om het vergrendelingsmechanisme te activeren.

Nuki Smart Lock – speciale kenmerken en functies

Met het Nuki Smart Lock vervangen gebruikers de huissleutel. Het enige wat je nodig hebt om te openen en te vergrendelen is je smartphone en, afhankelijk van de accessoires, de Nuki Fob afstandsbediening of een pincode via het Nuki Keypad. Deze componenten moeten echter apart worden aangeschaft. Desalniettemin beoordelen we het als positief dat er naast de smartphone nog andere openingsmogelijkheden zijn. Doordat de sleutel niet meer gebruikt hoeft te worden, kan deze niet meer verloren gaan. Dit scheelt een dure slotenmaker of zelfs het vervangen van de cilinder.

De grootste specialiteit van de Nuki Smart Lock 2.0 is de eenvoudige installatie. De montage verliep zonder problemen in de Nuki 2.0-test. Het Nuki 2.0 elektrisch deurslot wordt eenvoudig op de ingestoken sleutel aan de binnenkant van de deur geplaatst en de geïntegreerde motor neemt het anders handmatig draaien van de sleutel in het slot over.

Sinds we Nuki Combo 2.0 hebben getest, maakte de Nuki Bridge al deel uit van de leveringsomvang. Zonder dit zendt het Nuki elektrisch deurslot alleen via Bluetooth en kunnen gebruikers alleen de voordeur in de directe omgeving vergrendelen en ontgrendelen. Als bewoners het Nuki Smart Lock koppelen aan de Nuki Bridge, zoals we in onze test hebben gedaan, wordt er thuis een verbinding met het WLAN tot stand gebracht en is toegang ook onderweg mogelijk. Dat is een groot voordeel, want je ziet in een oogopslag in de Nuki app of de voordeur op weg naar kantoor echt op slot zit. Is dit niet het geval, dan is een korte instelling in de app voldoende om te vergrendelen.

Andere speciale kenmerken van Nuki Smart Lock 2.0

Geofencing: Met de automatische ontgrendel functie kunnen gebruikers een straal selecteren in de app. Wanneer je je eigen huis nadert, opent Nuki Smart Lock 2.0 automatisch de deur. Handig, want met volle handen naar de smartphone reiken is meestal niet mogelijk. De auto unlock functie werkt ook als de smartphone in je zak zit. In de test konden we de locatie van het Nuki Smart Lock eenvoudig op een kaart bepalen.
Nuki Power Pack: Een groot nadeel van elektrische deursloten is het veelvuldig wisselen van de batterij. Bij Nuki schat de fabrikant de batterijduur op ongeveer een half jaar. Met het Nuki Power Pack behoort het probleem tot het verleden. De batterij is compatibel met de eerste en tweede generatie van het Nuki Smart Lock en gaat een heel jaar mee. Opladen is tijdens gebruik ook mogelijk via een USB-C-kabel. Helaas is de batterij momenteel niet beschikbaar vanwege de pandemische situatie (status: 06/2021)
Lock’n’Go: Met deze functie kunnen bewoners het slot van binnenuit vergrendelen door simpelweg op de knop te tikken. De Lock’n’Go-functie is nog praktischer bij het verlaten van het huis: het slimme deurslot wordt ontgrendeld met een dubbele tik, je gaat door de deur en na 20 seconden vergrendelt de Nuki automatisch weer.
Toegang autorisaties: Via de app kunnen tot 200 toegang autorisaties worden verleend. Dit vinden wij een voordeel. Hierdoor is Nuki 2.0 ook geschikt voor een kantoor of grotere gedeelde appartementen waar meerdere mensen komen en gaan. Het sluitlogboek vermeldt alle uitgevoerde sluit- en openingscommando’s, zodat altijd kan worden nagegaan wie toegang had tot de woning en met wiens autorisatie.

Nuki Combo pack 2.0 Slim Deurslot

★★★★★
160,91  out of stock
Bol.com
as of juli 4, 2023 11:17 am

Features

Merk Nuki
Type slotbediening App
Geschikt voor type deurslot Cilinderslot
Keurmerk Zillner IT security
Kleur Zwart
Materiaal Materiaal: Kunststof
Gewicht 1,1 kg
Aantal stuks in verpakking 1 stuk(s)
Cilinder meegeleverd Nee
Alarmsysteem protocol ZigBee | Bluetooth
Control Through Mobile App Ja
Domotica platform Alexa amazon | Google Assistant | IFTTT | Apple HomeKit
Spraakbesturing Ja
Timer Ja
Voedingstype Batterij
Aantal sleutels 0
Cilindermaat 10/30 mm
Product breedte 6 cm
Product hoogte 6,2 cm
Product lengte 11 cm
Verpakking breedte 16,3 cm
Verpakking hoogte 10,5 cm
Verpakking lengte 19,6 cm
Verpakkingsinhoud Nuki Combo pack 2.0
Kan zelfstandig met internet verbinden Ja
App vereist voor gehele functionaliteit Ja
App werkt op besturingssysteem Android | iOS
Delen van gebruikersgegevens vereist Nee
Wifi vereist Ja
Bluetooth vereist Nee
Betaalde diensten vereist Nee
Introductiejaar 2019
Introductiemaand November
Ondersteuning met updates Minimaal 36 maanden na introductiedatum
Compatibel met Met apparaten in het ecosysteem van fabrikant
Mobiele data verbinding mogelijk Kan zelfstandig verbinding maken met internet
Samenstelling elektronisch slot Slot
Soort keurmerk SKG 3***
Taal handleiding Frans

Slot | Alexa amazon | Google Assistant | IFTTT | Apple HomeKit | Bediening: App

 

Nuki Combo 2.0 + Power Pack

★★★★★
268,00  out of stock
Coolblue.nl
as of juli 4, 2023 11:17 am

Dit Nuki Smart Lock pakket bevat alles om je slimme deurslot een jaar lang van stroom te voorzien. In het pakket zitten een Smart Lock, een Bridge en een Nuki Power Pack. Monteer het slot op je deur, koppel de bridge aan je router en bevestig de oplaadbare batterij. Deze versie van het slot is...

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Smart Home & Domotica
Logo
Shopping cart