Belkin SoundForm Elite smart speaker review

Als het op innovatie aankomt, blijft de markt voor slimme en verbonden luidsprekers vooruitgaan en ons verrassen. Het past inderdaad perfect bij de emulatie rond hoogtechnologische domotica en de groeiende toegang tot audiovisuele cultuur. Vanuit dit perspectief lijkt de Belkin Soundform Elite slimme luidspreker inderdaad de nieuwste vorderingen op deze twee gebieden te illustreren. Het Amerikaanse merk is gespecialiseerd in computerapparatuur en heeft een zeer uitgebreide catalogus van nomadische verbonden objecten. Dus hoe kun je niet op een dag het risico nemen om audioapparatuur te innoveren? Het is nu klaar, met name dankzij de samenwerking met Devialet, een Franse pionier op het gebied van geluid. Hier is onze review.

Pluspunten:

  • Een fraai ontwerp
  • Smartphone inductie opladen
  • Google Assistant ingebouwd
  • Microfoons van uitstekende kwaliteit

Minpunten:

  • Alleen draadloos opladen bij 10W
  • Perfecte hoge en middentonen
  • De prijs

 

Belkin SoundForm Elite Slimme hifi-luidspreker + draadloze oplader - Zwart

190,00 395,00 out of stock
Laatste update was op: april 30, 2023 8:58 am

Per stuk | Wifi speaker | Multiroom

Belkin SoundForm Elite Slimme hifi-luidspreker + draadloze oplader - Wit

199,00 395,00 out of stock
Laatste update was op: april 30, 2023 8:58 am

Per stuk | Wifi speaker | Multiroom

Belkin SoundForm™ Elite hifi-luidspreker + draadloze lader met Alexa en AirPlay 2 - Wit

189,00 295,00 in stock
Laatste update was op: april 30, 2023 8:58 am

Per stuk | Wifi speaker | Multiroom

Belkin SoundForm™ Elite hifi-luidspreker + draadloze lader met Alexa en AirPlay 2 - Zwart

109,00 395,00 out of stock
Laatste update was op: april 30, 2023 8:58 am

Per stuk | Wifi speaker | Multiroom

 

Unboxing van de SoundForm Elite slimme luidspreker van Belkin

Wanneer u uw product ontvangt, staat u op het punt een kleine zwarte doos met kubieke afmetingen te openen. Men zou terecht muziek uit Zelda’s game kunnen verwachten; we zullen tevreden zijn om het door ons hoofd te laten gaan. Hoe dan ook, de schat weegt zijn gewicht … De merknaam “Belkin” staat in het midden van het deksel, gegraveerd in glanzend zwart. Na het reguliere minimalisme van de verpakking, kom je je behuizing tegen die wordt beschermd door een witte kartonnen mal. Op het bovenste gedeelte een klein welkomstbericht dat we als volgt zullen vertalen: “Welkom bij de evolutie van kracht en geluid”. We wachten om de hoek op wat er schuilgaat achter dit gewaagde aankondigingseffect!
Afgezien van de luidspreker zelf, heb je alleen de oplaaddraad en wat informatie verspreid over een paar stukjes gevouwen papier voor accessoires. Ze bevatten gebruiksadviezen in de vorm van redelijk leesbare diagrammen en de conventionele veiligheidsinstructies. Indien nodig kunt u ze in het verschillende talen raadplegen.

Ergonomie en design volgens Belkin

Recensies zijn erg subjectief, dus laten we het de vrije loop laten: we houden van dit ontwerp waardoor de Soundform Elite eruitziet als een groot, half paasei. De bias-cut wordt versterkt door de geometrische indruk die het afgeeft te verbreken. Er is ruimte voor een draadloos oplaadstation voor uw smartphone. De relatief grote afmetingen van de luidspreker wekken een naïef vertrouwen op in zijn geluidskracht. Een matte stoffen hoes wikkelt zich om het apparaat, waardoor je denkt dat het geluid 360 ° naar buiten komt. Kortom, we willen het proberen. Om het donkere uiterlijk van het zwarte SoundForm Elite-model een beetje op te fleuren, zullen leds reageren op de activering van Google Assistant. Weer andere, veel discreter, lichten op tijdens het opladen.

Enkele afwerkingsfouten

Ten eerste zijn de vijf voelbare knoppen vrij moeilijk te onderscheiden. Toegegeven, hun kleur, die nauwelijks contrasteert met het zwart, vloekt niet. De pictogrammen worden echter slecht weergegeven. Het resultaat is dat zelfs de geringste reflectie u ervan weerhoudt ze helemaal te identificeren. Ze kunnen bijvoorbeeld een meer metallic kleur hebben. Als je beter kijkt naar de mazen die het object omhullen, kan het zijn dat ze er kwetsbaar uitzien. Met tijd te maken … Maar de echte doorn voor onze leerling wordt pas na een paar dagen gevoeld … Inderdaad, het draadloze laadstation is erg rommelig. Stof, vingerafdrukken, alles staat erop gedrukt! Gelukkig laat het witte model (dat we hierboven een beetje hebben geïllustreerd) dit styling probleem veel minder zien. Nog een compensatie: de telefoon verbergt deze imperfectie tijdens het gebruik.

Uw speaker bedienen en aansluiten

We hebben het hierboven beschreven, je kunt het hieronder zien: de bedieningsknoppen verliezen zichtbaarheid bij de minste lichtverandering. Toegegeven, de leds verblinden de lens van de foto een beetje, maar toch! Bovendien konden we bij de eerste poging geen verbinding maken met onze spreker, die al andere peer-tests had ondergaan. Dus tijdens de installatie kwamen we verschillende keren de volgende foutmelding tegen: “Er is iets misgegaan […] een wijziging van uw Wi-Fi-instellingen kan nodig zijn.” Als dit jou overkomt (uitlenen van de speaker aan een vriend, verandering van wifi-netwerk, tweedehands aankoop), besparen we je tijd: voer een fabrieksreset van de speaker uit door deze tutorial te volgen. Belkin technische ondersteuning.

Standaard spraakassistent: Google Assistent

Nadat we onze verbindingsproblemen hebben opgelost (die niet zouden moeten optreden bij het eerste gebruik), gaan we verder met Google Assistant. Het merk Belkin heeft ervoor gekozen om het rechtstreeks in zijn luidspreker te integreren. Merk op dat de SoundForm Elite nu beschikbaar is in een versie die compatibel is met Alexa en Airplay 2!

Google Home-app

Als u enkele instellingen wilt maken, moet u verbinding maken met de Google Home-app (compatibel met IOS en Android). Vanaf dan heb je de beschikking over een equalizer die niettemin erg basic is. In feite kunt u alleen aanpassingen maken aan de lage en hoge tonen. Toegegeven, dit zal zeker leken van geluidstechniek aanspreken, maar is dat niet een beetje krap voor een product van drie cent?

Spraakbesturing en krachtige microfoons

Wanneer u het Google-ecosysteem beheert, krijgt u eenvoudig toegang tot Google Play Music, Spotify, Deezer en Pandora. Je controleert de overgang van je tracks naar de stem, en het geeft altijd veel voldoening, ook als je eraan gewend bent. Bovendien is het voor het streamen van kijksessies precies hetzelfde systeem. Dus start Netflix of YouTube bijna net zo snel als je dacht! Idem als u informatie zoekt op Google. Houd er echter rekening mee dat stembesturing niet werkt met Apple-apparaten die via Bluetooth zijn verbonden. Bovendien zijn de microfoons van hoge kwaliteit en pikken ze uw instructies op een paar meter afstand op. Aan de andere kant, als u enige onwil voelt om ze te gebruiken, houd er dan rekening mee dat de microfoons handmatig kunnen worden uitgeschakeld.

SoundForm Elite : DEVIALET, 10 fois moins cher ! (Review)

La Cyber Week 2020 a tout juste commencé en France et j'ai eu l'occasion de faire la review du produit qui me semble être la meilleure offre de cette année !

CES 2020: Belkin Smart Speaker, Chargers and Switches

Allison Sheridan interviews Jen Warren from Belkin about their new smart speaker as well as several compact chargers and smart devices. The Belkin ...

Je speaker is verbonden in Multiroom

Het is niet voor niets dat we het Google-ecosysteem noemden. Als je andere slimme luidsprekers met Google Assistant gebruikt, kan de SoundForm Elite hiermee worden gekoppeld. Dus je muziek begeleidt je terwijl je van kamer naar kamer gaat! Beter nog: het Belkin apparaat is bedoeld om te worden gekoppeld met andere verbonden objecten, waarnaar het uw instructies kan doorgeven.

Smartphone Inductie Opladen voor uw aangesloten luidspreker

Laten we terugkomen op de oplader die, hoewel rommelig op het zwarte model, niet minder slim is ontworpen. In de eerste plaats is de omtrek geschikt voor telefoons van goede grootte. Degenen die een scherm van 6,5 ″ insluiten, zullen hem dus niet bang maken. Vervolgens is de kanteling goed doordacht, waardoor de stabiliteit van uw smartphone behouden blijft terwijl het scherm zichtbaar blijft. Daarom loop je geen risico om meldingen te missen en kun je van veraf communiceren.

Audiokwaliteit van de SoundForm Elite slimme luidspreker

Als het niet het beste is, hebben we de basis voor het laatst bewaard. De enige speaker van de SoundForm Elite bestaat uit een 35 mm brede band. Daarnaast noemden we al de twee 70 mm woofers, die zorgen voor de inzet van overtuigende bassen. Doordat ze voorkomen dat trillingen door de speaker gaan, wordt de akoestiek iets verbeterd. Hierdoor dekt de kracht van de slimme speaker de meeste kamers waarin je hem plaatst. Helaas hadden we graag een consistentie gehoord met betrekking tot de middentonen en hoge tonen, veel minder nauwkeurig. Dit zal onvermijdelijk beter bij sommige muziekstijlen passen dan bij andere, maar de EQ zal je helpen om dit soort problemen enigszins te compenseren. In dezelfde geest had het relevant kunnen zijn om te wedden op een automatische kalibratie (zelfs als dit betekent dat je “intelligent” moet zijn!) Die rekening zou houden met de geluidsomgeving.

Is het de moeite waard om een ​​Belkin SoundForm Elite slimme luidspreker te kopen?

Zoals zo vaak bevinden we ons in een situatie waarin het product alleen voor een bepaald soort gebruik kan worden gebruikt. Waarom ? Omdat het veel te duur is om niet te worden afgeschreven door 100% gebruik van zijn capaciteiten. Als je niet echt van plan bent om stembesturing te gebruiken, als je huis volledig vreemd is aan het Google-ecosysteem of als je telefoon geen ondersteuning biedt voor draadloos opladen, ga je gang. Om je te troosten kun je altijd vinden wat je zoekt in onze vergelijking van de best aangesloten speakers van 2020. Wat betreft de anderen, zolang het budget je niet afschrikt: ga ervoor!

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Smart Home & Domotica
Logo
Shopping cart